Opleiding Reichiaanse lichaamsgerichte therapie

Module Opleidingen

In deze context verwijst 'module' naar de mogelijkheid om uit drie verschillende opties te kiezen voor het volgen van de opleiding:
 
1. Duo-opleiding: Hierbij volgt u de opleiding bijvoorbeeld samen met uw partner, collega, vriend(in), enzovoort.
 
2. Individuele aanmelding met wachtlijstkoppeling: U meldt zich individueel aan en wacht tot er een andere deelnemer zich aanmeldt. Indien er al iemand op de wachtlijst staat, zal er getracht worden u aan elkaar te koppelen.

3. Oefensessies met cliënten en begeleide sessies: U komt zeven keer  waarbij u naast het theoretische gedeelte,  met uw cliënt werkt die u een oefensessie geeft, en ontvangt daarnaast drie sessies van mij als begeleiding.

 Heb je een vraag hier over?  Laat het me weten!


Terwijl de meeste opleidingen  in groepsverband plaatsvinden, bied ik een professionele zogenaamde ‘duo-opleiding’ aan. Ik ben  altijd al een voorstander geweest van het  werken met koppels. Een van de belangrijkste voordelen van duo begeleiding is de mogelijkheid tot volledig maatwerk. 


In een groepsdynamiek kunnen individuele behoeften en doelen soms ondergesneeuwd raken. Met een duo begeleiding kunnen we ons daarentegen richten op  specifieke uitdagingen. Dit resulteert in een effectievere begeleiding, omdat we ons volledig kunnen concentreren op wat werkt.

Een ander voordeel van duo begeleiding is het creëren van een veilige en vertrouwelijke omgeving. Het contact tussen de begeleider en de student speelt hierbij een cruciale rol. Deze nauwe band  zorgt voor een sterke therapeutische relatie, wat op zijn beurt het proces van groei en verandering bevordert.

 In een duo begeleiding krijgen  studenten de kans om intensiever samen te werken en van elkaars ervaringen te leren. De interactie tussen  beide studenten kan verrijkend zijn en nieuwe inzichten opleveren. Bovendien kunnen ze elkaar ondersteunen en motiveren gedurende het hele leerproces.

Dit partnerschap versterkt  de individuele groei, maar ook de dynamiek binnen de opleiding. Kortom een duo begeleiding biedt unieke voordelen die niet te vinden zijn in groepsverband. Het maatwerk, de veilige omgeving en de sterke therapeutische relatie dragen bij aan een effectieve  begeleiding.

Dus, als u op zoek bent naar een persoonlijke en op maat gemaakte leerervaring, overweeg dan zeker de voordelen van een duo begeleiding. Het kan  helpen om de doelen te bereiken op een manier die echt bij u past.
                                                                                             CONTACT                                                                                                                                                            

   Reichiaanse lichaamsgerichte therapie

St. Bonifaciusstraat 22

2264 AM Leidschendam

Contactformulier