Opleiding Reichiaanse lichaamsgerichte therapie

Reichiaanse werkwijze


1. Reichiaanse lichaamsgerichte therapie richt zich op het lichaam en de fysieke sensaties als ingangspunt voor het verkennen en bevrijden van onderdrukte emoties. De therapeut werkt  met adem, beweging en stem en andere methoden om het bewustzijn van het lichaam te vergroten.

2. Een belangrijk doel van Reichiaanse lichaamsgerichte therapie is het loslaten van opgeslagen spanning in het lichaam. Dit kan worden bereikt door middel van specifieke technieken, zoals lichaamswerk, waarbij de cliënt wordt aangemoedigd om te schudden, trillen of te bewegen om de vastgehouden energie los te laten.

3. De therapeut helpt de cliënt om zich bewust te worden van onderdrukte emoties en deze veilig te uiten. Dit kan betrekking hebben op het herkennen, benoemen en verkennen van gevoelens die mogelijk zijn weggestopt als gevolg van traumatische ervaringen of sociale conditionering.

4. Reichiaanse lichaamsgerichte therapie maakt gebruik van het concept van karakterstructuren om persoonlijkheidspatronen en gedrag te begrijpen. Deze structuren ontstaan als beschermingsmechanismen tegen emotionele pijn en kunnen worden verkend om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken.

5. Naarmate de therapie vordert, is het doel van Reichiaanse lichaamsgerichte therapie om een diepere integratie van lichaam, emoties en geest te bevorderen. Door het vrijgeven van opgeslagen spanning en onderdrukte emoties, streeft de therapie naar groei, emotionele bevrijding en het herstellen van een natuurlijke stroom van levensenergie. 
 


                                                                                            CONTACT                                                                                                                                                            

   Reichiaanse lichaamsgerichte therapie

St. Bonifaciusstraat 22

2264 AM Leidschendam

Contactformulier